Wij,  Zwen en Derek, delen een passie voor tennis en padel. Het was dan ook deze gedeelde liefde die ons ertoe bracht om onze eigen tennisschool te starten. Vanuit een jarenlange vriendschap, zowel op de baan als in het dagelijks leven, ontstond onze droom. Deze droom is om anderen te inspireren, motiveren en te begeleiden in de wereld van tennis. Dit kreeg steeds meer een vaste vorm en werd een ambitie. Uiteindelijk ontstond hieruit onze gezamenlijke onderneming: Z&D Tennis en Padel.

Z&D Tennis en Padel is een zelfstandige tennis- en padelschool werkzaam op LTV Almere en Club Pellikaan te Almere Stad. Samen met onze andere trainers Niek ten Broeke, die voornamelijk fysiek en tennis geeft en Tommy Umans, die voornamelijk padel en tennis geeft, vormen wij samen een professioneel team. Wij hebben als doel de ideale sfeer te creëren zodat iedereen op elk niveau optimaal kan genieten van het spel. Omdat iedereen uniek is, bieden we naast groepsprogramma’s voor de diverse doelgroepen binnen de vereniging ook individuele programma’s op maat. Ons streven is om leerlingen de gelegenheid te bieden om het beste uit zichzelf naar boven te halen. Zowel prestatiegericht als recreatief, doen wij er alles aan om de individuele tenniswensen van onze leerlingen te realiseren. Van niveau 2 tot en met niveau 9, van rood mini tennis tot junior tour en zelfs het Nederlands Kampioenschap. Iedereen kan bij ons terecht. Gezamenlijk stellen we doelen op en evalueren deze tussentijds en aan het einde van een lesperiode. Met respect, positiviteit en eerlijkheid over eventuele vervolgstappen in de trainingen proberen we deze doelen te behalen. Wij zijn ervan overtuigd dat tennis continu om aanpassingen vraagt, daarom stimuleren we het denken in oplossingen in plaats van te focussen op het probleem. 

Op Club Pelikaan verzorgen we de KNLTB bondstrainingen. Daarnaast geven we in samenwerking met Tenniscollege Flevoland de regiotrainingen en selectietrainingen voor de geselecteerde jeugdspelers. Dit in de winter op de binnenbanen van beton en in de zomer buiten op de gravelbanen. Omdat tennis op topniveau meer is dan een bal overslaan, zijn we een samenwerking aangegaan met Mirjam Greeve van (K)-Individu Coaching en Bureau MIR-Mind in Rest voor mentale begeleiding en met fysiotherapiepraktijk Fysio in Motion. 


We organiseren regelmatig evenementen en toernooien, waar leerlingen van elke leeftijd de kans krijgen om elkaar te ontmoeten, ervaringen te delen en nieuwe vriendschappen te sluiten. Door deze gelegenheden te bieden, creëren we een omgeving waarin persoonlijk contact niet alleen met de leraren, maar ook tussen de leerlingen onderling bevorderd wordt.


Ontmoet ons team