Top Tennis

Werken met “talenten”
Een talent is een sporter die beter presteert ten opzichte van de meeste leeftijd genoten, teamgenoten en tegenstanders. Natuurlijke aanleg is handig maar niet een vereiste voor later. Talent heeft potentie om in de toekomst de top te halen en moet leren om tijdens het proces positief om te gaan met de leer omgeving. Daarbij is hij of zij bereid is om hard te werken, fouten te maken en daarvan te leren. Tevens goed om kan gaan met veranderingen, opofferingen te maken en door te zetten. Het ontwikkelen hiervan gebeurt onder invloed van vele factoren.  Zwen geeft de instroom training KNLTB oranje en groen. Z&D geven club selectie training en regio training. We bieden een talentenopleiding voor spelers met bovengemiddeld potentieel in tennis. Ons doel is om bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van getalenteerde spelers, waarbij plezier, het ontwikkelen van een eigen identiteit en het bieden van een veilige omgeving voor groei centraal staan.

In samenwerking met spelers, ouders en trainers creëren we een situatie waarin de speler centraal staat, met oog voor de unieke individuele aspecten die voor elke speler anders zijn.

Belangrijke kernpunten binnen onze talentenopleiding zijn:

  1. Eerlijke communicatie, ook met betrekking tot mogelijke vervolgstappen.
  2. Ontwikkeling op zowel tennisgebied als op persoonlijk vlak.
  3. Respect voor elkaar, voor alles en iedereen.
  4. Positieve coaching, begeleiding en training.
  5. Tennis omvat aanpassen, aanvallen, verdedigen, emotie en plezier.
  6. Denken in oplossingen.

We verzorgen selectietrainingen op LTV Almere en regio trainingen te Club Pellikaan. Deze trainingen worden georganiseerd in samenwerking met Z&D en Tenniscollege Flevoland.
Daarnaast houden we ons bezig met het onderhouden van het contact met diverse trainers en verenigingen in en rondom Flevoland.
Onze regiotrainingen zijn met name gericht op spelers uit de omgeving Almere, Lelystad, Emmeloord, Huizen.