Wat is Padel


Padel is een racketsport die elementen van tennis en squash combineert. Het wordt gespeeld op een rechthoekig veld, omringd door glazen wanden en hekwerk. Het veld is kleiner dan een tennisbaan en heeft een afmeting van 10 bij 20 meter.

De spelregels van padel zijn relatief eenvoudig. Het wordt meestal gespeeld in dubbelspel, waarbij twee teams van elk twee spelers tegen elkaar strijden. Het doel is om de bal over het net te slaan en ervoor te zorgen dat deze de grond in het speelveld van de tegenstander raakt zonder dat deze de wanden of het hekwerk raakt. Het gebruik van de wanden maakt padel een strategische en tactische sport, waarbij spelers slim gebruik kunnen maken van de rebound-effecten om punten te scoren.

Padel is populair vanwege de toegankelijkheid en het plezier dat het biedt aan spelers van verschillende leeftijden en niveaus. Het is gemakkelijk aan te leren en biedt veel rally's en spectaculaire acties. Het spel wordt meestal gespeeld met speciale padelrackets en een bal die vergelijkbaar is met een tennisbal, maar iets kleiner en met minder druk.

De populariteit van padel groeit wereldwijd, met steeds meer padelbanen die worden gebouwd en meer spelers die de sport ontdekken. Het is een sociale en dynamische sport die zowel recreatief als op competitief niveau kan worden beoefend.


Algemene Uitleg & Regels

Bron: KNLTB


Groeps Training

Welkom bij Z&D Tennis en Padel - jouw ultieme bestemming voor Padel!

Ontdek de dynamische en sociale wereld van Padel, waarin je altijd in een groepje van 4 personen speelt. Bij ons wordt de Padel-ervaring verzorgd door Z&D Tennis en Padel, en we zijn er trots op dat we onze trainingen kunnen aanbieden op de prachtige locatie van Club Pellikaan in Almere.

Of je nu een ervaren speler bent of het spel net begint te ontdekken, onze faciliteiten staan voor je klaar. Samen met je vrienden of familie kun je genieten van dit geweldige spel en je vaardigheden naar een hoger niveau tillen.

Momenteel bieden we alleen Padel-mogelijkheden aan op maandag of vrijdag, of tijdens de daluren doordeweeks. Dus haal je vrienden bij elkaar en reserveer snel jouw plekje voor een onvergetelijke Padel-sessie op Club Pellikaan.

Samen spelen, samen beleven - Padel bij Z&D Tennis en Padel op Club Pellikaan!


Ervaar de opwinding van padel met onze proeftraining!

Wil je ontdekken wat padel zo speciaal maakt? Doe dan mee aan onze proeftraining en maak kennis met deze spannende sport! Onze proeftraining biedt jou de perfecte gelegenheid om de basisprincipes van padel te leren, je eerste slagen te maken en te ervaren waarom padel zo populair is over de hele wereld.

Tijdens onze proeftraining krijg je de kans om te trainen onder begeleiding van ervaren trainers die jou de essentiële technieken en regels van padel zullen bijbrengen. Of je nu nog nooit een racket hebt vastgehouden of al enige ervaring hebt, onze trainers passen de training aan op basis van jouw niveau en behoeften. Ze zullen je begeleiden bij het ontwikkelen van de juiste slagen, het begrijpen van de spelstrategieën en het opbouwen van je zelfvertrouwen op de baan.

Naast het leren van de technische aspecten, zal onze proeftraining je ook laten kennismaken met de unieke dynamiek van padel. Je zult de opwinding ervaren van snelle rally's, teamwork en strategische keuzes. Padel is niet alleen een sport, het is een sociale activiteit die de kans biedt om nieuwe vrienden te maken en te genieten van de gezelligheid op en naast de baan.

Onze proeftraining is ontworpen om laagdrempelig en plezierig te zijn, zodat je op je gemak kunt wennen aan de sport. We voorzien je van alle benodigde apparatuur, dus je hoeft alleen maar je sportkleding en sportschoenen mee te nemen.

Kom langs en ervaar zelf de opwinding van padel tijdens onze proeftraining. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe sportieve uitdaging of gewoon nieuwsgierig bent naar padel, deze training is de ideale manier om kennis te maken met deze geweldige sport.

Schrijf je vandaag nog in voor onze proeftraining en ontdek waarom padel zo verslavend en leuk is. We kijken ernaar uit om jou te verwelkomen en je te laten kennismaken met de magie van padel!